Landschap

Sprookjesachtig Cappadocië

Sprookjesachtig Cappadocië in het hart van Anatolië, Turkije. Een cultuur-historisch wonder en een paradijs voor sportieve wandelaars. Miljoenen jaren geleden spuwden vulkanen hun lava, as en stenen uit over een klein gebied ten westen van Kayseri. Er ontstond een kleurrijke laag zacht tufsteen, die in de loop der eeuwen door wind en water werd gepolijst tot ware kunstwerken en fantasierijke rotsformaties. Oude volkeren hakten grotwoningen en kerken onder de grond en in de door de natuur gevormde rotsen, en beschilderderden de muren met fresco's. Te voet, te paard, met de fiets of in een luchtballon: laat je verrassen door dit betoverende landschap vol roze heuvels, groene valleien en grillige vormen. Een ware uitdaging vol nieuwe ontdekkingen na elke bocht!

Het dorp Göreme

Het dorp Göreme ligt midden in het door Unesco beschermde Nationaal Park Cappadocië en staat vol met nog steeds bewoonde grotwoningen. Een gemoedelijk dorp waar traditie en vooruitgang samengaan. Naast de gezelligheid van restaurantjes, winkeltjes, internet-cafés en terrasjes vind je er stille schilderachtige straatjes.

Monumentaal landschap

Vlak buiten het dorp tref je een monumentaal landschap aan, met wonderbaarlijke “feeënschoorstenen”, grotwoningen en grotkerken met fresco's. In de groene valleien en rose-gele tufsteenheuvels ontdek je zangvogels, vlinders en veldbloemen. En natuurlijk zijn er volop mogelijkheden tot het maken van tot de verbeelding sprekende foto's. Cappadocie: een uitdaging voor zowel sportievelingen als liefhebbers van natuur en cultuur....voor de jongere met behoefte aan uitdagingen èn voor de ervaren reislustigen onder ons....